Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

Κάποιοι έρωτες όταν τελειώσουν μετουσιώνονται σε μια δυνατή φιλία. Άλλοι σε μια νοσταλγική διάθεση και βλέμματα γεμάτα συνενοχή για όσα γεύτηκαν οι δυο τους.
Και κάποιοί έρωτες αποδεικνύουν το γελοίο τους με την μετουσίωσή τους στο απόλυτο μηδέν. Συναντήθηκα με το κουφάρι της, κράτησα ζωντανή την συνήθη τρυφερότητα των πρώην. Μίλησα σαν να την αγαπώ και σαν να με καταλαβαίνει. Αλλά δεν.
Σκατά έρωτας ήτανε, τζαμπα δυο χρόνια. Έτσι χυδαία μπορώ να το πω. Επί δυο ώρες δεν έκανε τον παραμικρό κόπο να με νιώσει. Ο έρωτάς της μόνο υπήρχε. Και κάποιες θεωρίες του στυλ η ερωτική επαφή με μικρότερους σε ηλικία ανθρώπους μας χρησιμεύει για αυτοεπιβεβαίωση. Πόσες αρλουμπες να αντέξεις...
Της μίλησα με αγάπη, όπως θα θελα να μου μιλήσουν. Αλλά πραγματικά αναρωτιόμουν επί 4 ώρες, ΕΠΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ, για ποιο λόγο την είχα ερωτευτει στο παρελθόν. ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΟΙΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ.
ε λοιπόν μόνο για αυτοεπιβεβαίωση (!) ότι έζησα δυνατα συναισθήματα για αυτήν που στεγάζει το σώμα της.
ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΟΤΕ. Γι αυτό υπέφερα τόσο και για αυτό δεν μπόρεσε να γεννηθεί μια ουσιαστική σχέση έγνοιας από τα συντρίμμια. Γι αυτό έζησα τόσο έντονα για να καλύψω αυτήν την έλλειψη επικοινωνίας; Άξιζε; Δεν άξιζε; τι να πω... μονάχη μου παντρεύτηκα σε βρήκα σε ερωτεύτηκα και ρεζιλεύτηκα. Τότε. Άξιζε; που με κοιτούσαν όλοι και με λυπόντουσαν. που μου λεγαν απομακρύνσου σε καταστρέφει.
ΠΙΘΑΝΟΝ και να μην την καταλαβα. Δεν το αρνούμαι ως εκδοχή, αν και δεν το ξέρω.
Όσα έδωσα είναι στα σκουπίδια. Δεν πρόκειται να τα αναζητήσω για να μην λερωθούν τα χέρια μου.
Βρωμάει το πτώμα απο τα σπλάχνα, όπως η ανάσα της σήμερα.

Όσο για τις μικρές ευτυχίες που εγκατέλειψα σήμερα για να την δω. Απλά λάθος. Τζάμπα χρόνος.

Μπορώ ακόμα να της μιλάω με αγάπη. Δεν σβήνεται ετούτο. Αλλά μου αφήνει τέτοιο κενό, που μπάζει αέρας κρύος απο παντού και κρυώνω. Απαίδευτη στο δόσιμο, αναλφάβητη στο νοιάξιμο, και στο γλυκό χαμόγελο ορκισμένη εχθρός.
"Αγράμματες στον έρωτα κι άχρηστες στην αγάπη", όπως έλεγε και το τελευταιος στίχος της παρήχησης του ονόματός της. που δεν θα μάθει ποτέ ακόμα κι αν βρεθεί κάτω από τα μάτια της.

Λάθος πυροτέχνημα, φωτιά μες στο μεσημερι. Μόνο αν το βλέμμα της κάποια στιγμή και μόνο για κείνη την στιγμή, μόνο γιά λίγο καταλάβει την ψυχή μου, έστω σε 10 χρόνια, έστω σε 30, θα 'χει δικαιωθεί εκείνος ο έρημος έρωτας. Ως τοτε,
δεν μπορεί να αναπαυθεί.

8 σχόλια:

Μαύρος Γάτος είπε...

Πόσο σε καταλαβαίνω...

Ακόμα περισσότερο κι από τον ίδιο τον χωρισμό, πονάει η απομυθοποίηση του προσώπου στο οποίο που δόθηκες, αν υποθέσουμε ότι δόθηκες βαθιά κι ανεπιφύλακτα. Στη δική μου περίπτωση η απομυθοποίηση έγινε πριν το τέλος, και ήταν και η αιτία για το τέλος - κατάλαβα με πόνο ότι η αγάπη της δεν είχε βάθος. Περνούσαμε υπέροχα, αλλά στην ηλικία μου αυτό δεν αρκεί για να κρατήσει μια σχέση. Κι έδωσα τέλος. Δύο χρόνια κράτησε, δύο χρόνια και έχουν περάσει, ακόμα δεν έχω συνέλθει. Εκείνη; Παντρεύτηκε σχεδόν μέσα στον πρώτοι χρόνο (δεν ξέρω ακριβώς πότε). Και όχι, δεν την συνάντησα ποτέ, αν και κάποιες στιγμές νοιώθω πολύ έντονα την ανάγκη- διαβάζοντας τη δική σου εμπειρία νομίζω ότι τελικά δεν θα το επιδιώξω, ποτέ, ποιός ο λόγος; Υπάρχει περίπτωση να προκύψει κάτι θετικό; ¨οταν έχει ήδη οικογένεια, και πιθανόν και παιδί (και να μην είχε, τί διαφορά...)

Καλό σου βράδυ, καλή Κυριακή

sylfaen είπε...

μιαου!
οχι δεν νομίζω ότι μπορεί να προκύψει κάτι θετικό. όχι ότι το προδικάζω αλλά...
Δεν αποκλείεται όμως να σε αναζητήσει εκείνη κάποια στιγμή. Όταν καταλάβει, όχι για μια δεύτερη ευκαιρία αλλά για κείνο το βλέμμα ότι σε καταλαβαίνει έστω τόσα χρόνια μετά. Ακόμα πιο απίθανο: ίσως εσύ την καταλάβεις σε κάποια χρόνια γιατί η αλήθεια είναι πως και στα ρηχά μπορείς να κολυμπήσεις. Απλά στενεύεσαι.
Ξενύχτης είσαι!!! 4.41...

Ελπίζω να ψάχνεις για άλλους βυθούς και να έχεις μαζέψει το βλέμμα σου από τις σειρήνες της μνήμης (είναι αδηφάγες)

καλημερα σου!

Sophey-Franny είπε...

Όσα έδωσα είναι στα σκουπίδια. Δεν πρόκειται να τα αναζητήσω για να μην λερωθούν τα χέρια μου.
Βρωμάει το πτώμα απο τα σπλάχνα, όπως η ανάσα της σήμερα.


ειναι σκληρα γτ ειναι αληθινα τα λογια σου... αλλα το προσωπο που εσυ αγαπησες δεν ειναι αυτο που μιλησες... ισως να μην υπηρξε και ποτε πραγματικα και να ηταν ολα αντανακλασεις των μεσα σου, της αγαπης που ποθουσες να μοιρασεις απλοχερα... παντως για μενα καθε εμπειρια ειναι θετικη.... και στο κατω κατω για ενα μπορεις να την ευγνωμονεις: για ολα τα ορμητικα συναισθηματα που γεννησε στην καρδια σου.....(-:

sylfaen είπε...

maria-electra
για πολυν καιρό ευγνωμονούσα όπως το λες.
Μα είναι ενασχόληση πλέον στείρα.

η κάθε εμπειρία είναι θετική... απλά επειδή είμαστε ζωντανοί.
Αλλά κι οργή είναι δικό μας παιδί.
Και το ασυγχώρητο επίσης. Από έναν άνθρωπο που αγάπησες δεν καταδέχεσαι τίποτα λιγότερο από το βλέμμα που λέει "κάποτε είμασταν μαζί" και σου δίνει μια τρυφερότητα.
Να νιώσω ευγνωμοσύνη... μα δεν ψάχνω για μούσες στην ζωη μου αλλά για ανθρώπους.

to kufari ths... είπε...

Πως ήσουνα εχθρός μου, δεν το ήξερες οι λέξεις σου το είπαν.

Σ' εκείνες πούλησε ο έρωτας το σεισμό του κι ήρθε στη επιφάνεια οτι δε μ'αγαπούσες.

sylfaen είπε...

Ο έρωτας πουλάει όπου αγοράζουν.
Πάντα όσα ξεμένουν τα πουλάει στις λέξεις.
Με όρους εμπορίου λοιπόν μήνες μετά.

sylfaen είπε...

Κι όσο για το αν σ' αγαπούσα, εκει ήσουν.
Θυμάσαι πως είναι εκεί στο βυθό;

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλησπέρα!

Τρία χρόνια χρειάστηκανβ για να συνέλθω εντελώς. Πάρα πολλά; Ίσως. Τ¨ωρα όμως είμαι καλύτερα από ποτέ! Οπότε, νομίζω ότι θα έρθει και αυτό που έλκεται από μια τέτοια ψυχική ευφορία... ναι, ο μεγάλος έρωτας...

Καλό βράδυ γλυκιά μου